خصوصیات اخلاقی پیامبر(ص)
اخلاق پسندیده و رفتار جوانمردانه و نیکویی که در پیامبر اسلام (صلی الله علیه و آله و سلم) دیده میشد و همگان را به ستایش و احترام وامیداشت، سبب گردید تا خداوند در قرآن ایشان را ستایش کرده و ایشان را صاحب خلق عظیم بداند.
رسول خدا از همان ابتدای جوانی در میان مردم به لقب «امین» مشهور گشته و مردم اموال خویش را نزد ایشان به امانت میگذاشتند.
حتی هنگامی که حضرتش تصمیم به مهاجرت از مکه به مدینه گرفتند، با این که جو دشمنی با ایشان، بر مردم شهر حکومت داشت، هیچ کس در امانتداری و جوانمردی ایشان تردید نداشته و همگان، باز چون دوران قبل از بعثت اموال و اشیاء گرانبهای خویش را نزد ایشان به ودیعه مینهادند، لذا پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) حضرت علی (علیه السلام) را جهت پرداخت بدهیها و تحویل اماناتی که از مردم نزد ایشان بود، تعیین فرمودند.
پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) هرگز با مردم مکه و بزمهای شبانه و عیش و نوشهای آنها همراه نبوده و از وضع موجود رنج میبردند، از این رو گاهی مدتها به کوه حرا میرفتند و در آنجا تفکر و عبادت میپرداختند.
رسول خدا همواره هنگام غذا خوردن نام خدا را به زبان جاری مینمودند و از گوشتهایی که به طور نامشروع ذبح شده بود خودداری میکردند.
ایشان مانند سایر انبیاء قسمتی از دوران نوجوانی خویش را به شبانی میپرداختند. پیامبران با این شغل بیشتر از فساد و پلیدی جامعه زمان خود دور شده و صبوری و تحمل و مهربانی را تجربه میکردند و سرانجام با دیدن آثار نظم و قدرت خداوند در طبیعت به آخرین درجات یقین و ایمان میرسیدند.
در دوران جوانی نیز همانطور که در قسمت “ازدواج پیامبر” نیز به آن اشاره شده ایشان برای مدتی به تجارت پرداختهاند، که همانطورکه گفته شد، رفتار و اخلاق و جوانمردی رسول خدا در این دوران باعث شیفتگی حضرت خدیجه نسبت به ایشان و سرانجام پیشنهاد ازدواج با آن حضرت شد.
نسخه قابل چاپ | ورود نوشته شده توسط قانعی زارع در 1393/10/01 ساعت 10:11:00 ق.ظ . دنبال کردن نظرات این نوشته از طریق RSS 2.0. |
1393/10/17 @ 12:36:06 ب.ظ
سید [بازدید کننده]
اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم