فرهنگ هویت یک جامعه است
فرهنگ هویت یک جامعه است و علم و هنر هر چه غنی تر باشد فرهنگ غنی تر است.
هویت ملی، مجموعهای از گرایشها و نگرشهای مثبت نسبت به عوامل و عناصر و الگوهای هویتبخش و یکپارچهکننده در سطح یک کشور، به عنوان به واحد سیاسی، است. هویت ملی دارای عناصر سازندهی گوناگونی چون ارزشهای ملی، دینی، فرهنگی، جامعهای، انسانی، و در ابعاد فرهنگی، اجتماعی، تاریخی جغرافیایی، سیاسی، زبانی و غیره است. هویت ملی ایرانی نیز به انحای مختلف، دارای ابعاد و عناصر فوق هستند؛ امام مهمترین مسایل آن، وجود دو عنصر اسلامیت و ایرانیت و تأثیرپذیری آن از فرهنگ غربی است. لذا، در تاریخ معاصر ایران، چالش و بحران در عناصر هویت ملی ایرانی در این دو مؤلفهی اساسی و رابطهی آن با فرهنگ غربی بود. استاد مطهری، به عنوان یک روشنفکر دینی و آسیبشناس مذهبی، که دردهای جامعه را از زاویهی دینی مورد شناسایی و ارزیابی قرار می داد، به طرح دیدگاههایی دربارهی هویت ایرانی پرداخته و از میان عناصر متفاوتی که به هویت ایرانی شکل داده است، به مذهب اولویت و اصالت بخشیده و عواملی چون جغرافیا، نژاد، زبان، سنن، فرهنگ و سایر عناصر هویتی را در درجهی دوم اهمیت قرار داده است.
مهمترین عامل هویتیابی ایرانیان، گرایش آنان به دین اسلام می باشد، چرا که اسلام به واسطه خصوصیات معنوی خود، توانست به ایرانیان هویت جدیدی اعطا کند و به ایرانی بودن نیز معنای جدیدی بدهد.
نسخه قابل چاپ | ورود نوشته شده توسط قانعی زارع در 1397/04/10 ساعت 10:53:00 ب.ظ . دنبال کردن نظرات این نوشته از طریق RSS 2.0. |